Vinnare 2012

Årets Skalman

Årets Skalman 2012 års teknologipris till den svenska fabrikant av städmaskin eller annan städutrustning som tillfört branschen något nytt och extra i fråga om metodutveckling och/eller teknologisk funktionalitet.

Vinnare

Hygienteknik

Årets Skalman 2012 tilldelas Hygienteknik i Västerås- ett företag som alltid velat gå sina egna vägar med en stark vilja att ta fram specifika produkter av ett slag som saknas på marknaden och som kan leda till metod- och andra förbättringar i vardagsarbetet inom städ, hygien och rengöring. Hygienteknik har nyligen utvecklat en unik metod för moppimpregnering. Innovationen – Activa Method Control – är marknadens enda datorstyrda system för städvagnar.

Hygienteknik

Årets Vardagshjälte

Priset hedrar en person som med små insatser gör vardagen mer lättsam och som utifrån en positiv anda sprider glädje och trivsel.

Vinnare

Amanuel Kidanemariam, Inspira Hederstiteln

Årets Vardagshjälte tilldelas Amanuel Kidanemariam, lokalvårdare hos Inspira i Stockholm. Amanuel är en positiv och livsbejakande människa som alla blir glada av att möta. Han är omvittnat omtyckt av både kollegor och kunder och är alltid på gott humör, vilket smittar av sig. Amanuel Kidanemariam är dessutom yrkeskicklig och alltid inriktad på att åstadkomma ett bra resultat. Han kommer ofta med förbättringsförslag och gör alltid det lilla extra i möten med kunder och medarbetare.

Amanuel

Årets Glansföretag

Glansföretag är företag som satsar på att stärka både varumärket och sitt arbetsgivar- renommé. En framsynt personalpolitik kombineras med affärsutveckling och kundfokus. Vinnaren symboliserar branschens framtidstro och en framåtanda som attraherar både kunder och medarbetare.

Vinnare

Express Gruppen Express Gruppen, Solna

Ett städ- och serviceföretag som står för en kombination av seriositet, goda affärer, framåtanda och tillväxt i verksamheten. Bakom Express Gruppens fasad hittar man ett drivkraftigt, väl sammansvetsat, hårt jobbande team av medarbetare. Express Gruppen har även realiserat en hedervärd pedagogisk ambition genom att starta en egen språkskola för medarbetare med utländsk påbrå.

Express Gruppen

Årets Hederspris

Specialpris till en person som gjort något extra för att främja städ-, service-, sanerings- och tvätteribranscherna och deras utveckling i vid mening sagt, inkluderat insatser för att lyfta fram branschens goda namn och rykte.

Vinnare

Thor Franzén

Årets Hederspris 2012 tilldelas Thor Franzén, Sodexo Stockholm för hans outtröttliga och kompetenta arbete med att höja städtjänsters status och kvalitet. Thor Franzén står som person för en aktningsvärd kombination av professionalism och integritet. Han beskrivs dessutom som fenomenal när det gäller att upprätthålla goda kontaktytor bland såväl kunder, leverantörer och konkurrenter. Thor Franzén skall särskilt hedras för ett engagerat och pionjärbetonat miljöengagemang.

Thor Franzén

Årets Arbetsledare

Med kategorin Årets arbetsledare vill tävlingen främja och lyfta fram en riktigt god förebild i den kvalificerade, men inte alltid så lätt hanterade yrkesroll som det innebär att vara arbetsledare inom städ- och service.

Vinnare

Olivera Vujatovic, Sodexo

Olivera Vujatovic är arbetsledaren som outtröttligt vänder dåliga kontrakt till lönsamhet, utvecklar sina medarbetare och står för professionalism. Olivera kan beskrivas som en superengagerad och positiv person som är omtyckt av alla: kunder, medarbetare och arbetskamrater.

Olivera Vujatovic

Årets Framtidslöfte

Priset delas ut till en yngre person med stor potential. Personen har med sina egenskaper stora möjligheter att i framtiden sätta prägel på branschen och premieras för kreativitet, nyfikenhet, engagemang och nytänkande.

Vinnare

Felix Westerlin, StädgrossImporten

Utmärkelsen Årets Framtidslöfte 2012 tilldelas Felix Westerlin, som arbetar med kundsupport hos StädgrossImporten i Hägersten. Felix beskrivs som en hårt arbetande klassisk eldsjäl med ett imponerande engagemang för alla uppgifter och åligganden som ingår i hans tjänst. Felix Westerlin har också visat att han på djupet förstår och intresserad sig för städarens och städorganisationers vardag.

Felix Westerlin