Vinnare 2013

Årets Skalman

2013 års teknologipris går till det företag eller person som tillfört branschen något nytt och extra i fråga om metodutvecklinig och/eller teknologisk funktionalitet.

Vinnare

Dennis Andersen / Andersen Control Aps

Årets Skalman 2013 tilldelas Dennis Andersen / Andersen Control Aps. Dennis Andersen är upphovsmannen bakom den danska hygienstandarden DS-2451-10 som även finns i svensk version. Standarden och dess uformning är unik i sitt slag. Den kan fastställa nivåer för ytors renhet och anvisa metoder för kvalitetsuppföljning. Standarden är normativ till INSTA 800 – erbjuder ett säkrare sätt att beskriva kvalitetskrav på städning – med mål att förebygga infektioner.

Dennis Andersen

Årets Vardagshjälte

Årets vardagshjälte är ett företag eller en enskild person, eller ett team som genom service, nytänkande och utifrån en positiv anda avsevärt underlättat arbetsvardagen.

Vinnare

Aklilu Habtewold, Express Gruppen

Årets Vardagshjälte 2013 tilldelas Aklilu Habtewold, Express Gruppen. Aklilu Habtewold beskrivs som serviceinriktad på närmast unik nivå och dessutom alltid på gott humör. Oavsett yttre omständigheter är han alltid glad och positiv. Aklilu Habtewold är omtyckt av både kollegor och kunder. Han få också positiv feedback av människor runt om kring honom, just eftersom han sprider glädje överallt han befinner sig. Han ställer alltid upp för sina kollegor och ser aldrig hinder eller problem.

Aklilu Habtewold

Årets Glansföretag

Glansföretag är företag som satsar på att stärka både varumärket och arbetsgivarrenommé. En framsynt personalpolitik kombineras med affärsutveckling och kundfokus. Vinnaren symboliserar branschens framtidstro och en framåtanda som attraherar både kunder och medarbetare.

Vinnare

Inspira

Årets Glansföretag 2013 tilldelas Inspira. Inspira är ett städ- och serviceföretag som står för nytänkande, visioner och kreativ utvecklingsanda. Inspira arbetar bland annat med en egen, unikt uppbyggd modell för kvalitetssäkring. Inspira var först med Svanenmärkta städtjänster och även först i branschen med Korpens hälsodiplomering. Inspira står även för socialt engagemang; är vänföretag till Stockholms Stadsmission och har startat yrkesinriktade utbildningar som hjälper en socialt utsatt grupp av människor tillbaka på fötter genom meningsfullt arbete.

Inspira

Årets Hederspris

Specialpris till en person som gjort något extra för att främja städ-, service-, sanerings- och tvätteribranscherna och deras utveckling i vid mening sagt, inkluderat insatser för att lyfta fram branschens goda namn och rykte.

Vinnare

Peter Rehnström

Årets Hederspris 2013 tilldelas Peter Rehnström, styrelseledamot i Städföretagens Riksorganisation (SFRO) tillika vd för Support Syd. Peter Rehnström är starkt engagerad för opinionsbildning rörande den svenska städ- och servicebranschens ödesfrågor. Peter Rehnström för fram sina åsikter på ett öppet och rättframt sätt Hans analyser av städbranschens nuläge och utveckling bidrar ofta till klargörande eftertanke och utvecklingsarbete. Som vd för Support Syd driver han en enveten kamp för justa villkor och sunda affärer.

Peter Rehnström

Årets Arbetsledare

Med kategorin Årets arbetsledare vill tävlingen främja och lyfta fram en riktigt god förebild i den kvalificerade, men inte alltid så lätt hanterade yrkesroll som det innebär att vara arbetsledare inom städ- och service.

Vinnare

Maurizio D’Aponte, Sodexo

Årets Arbetsledare 2013 tilldelas Maurizio D’Aponte, Sodexo. Maurizio D’Aponte beskrivs som arbetsledaren med det lilla extra. Har arbetat inom branchen i mer än 20 år och sätter den största stolthet till arbetet och sina medarbetare som tänkas kan. Han lämnar aldrig något åt slumpen, ställer alltid upp och ger sig inte innan kunden är 110 procent nöjd. Han har skapat ett bra team, motiverar och utvecklar sina medarbetare till ständiga förbättringar.

Maurizio D’Aponte, Sodexo

Årets Framtidslöfte

Priset delas ut till en yngre person med stor potential. Personen har med sina egenskaper stora möjligheter att i framtiden sätta prägel på branschen och premieras för kreativitet, nyfikenhet, engagemang och nytänkande.

Vinnare

Linus Berg, Global Fastighetsservice

Årets Framtidslöfte 2013 tilldelas Linus Berg, Global Fastighetsservice. Linus Berg har profilerat sig som en sann entreprenör som utmärks av engagemang, lojalitet och nyfikenhet på allt som händer i branschen. Med sitt sätt och sin attityd har Linus vunnit stor respekt. Trots sin ringa ålder, 23 år, har redan skaffat sig både erfarenhet och pondus. Linus Berg var efter endast 6 månaders anställning redo att tillträda posten som driftledare för tre teamledare med ca 45 underställda lokalvårdare.

Linus Berg